Outplacement

Als er - om welke reden dan ook- een einde komt aan je dienstverband, ontstaat er een nieuwe situatie waarin je waarschijnlijk op zoek moet naar een andere functie. Dat brengt vaak veel onzekerheid en onrust met zich mee. Waar moet je beginnen? In een Outplacementtraject word je bij dit proces intensief begeleid. Vanaf het afscheid nemen van je vertrouwde omgeving naar het ontdekken van nieuwe loopbaanperspectieven en sollicitatieactiviteiten. Je staat er niet alleen voor. Wij willen graag samen met je oplopen en je ondersteunen in dit belangrijke proces van keuzes maken.

Transitievergoeding

Bij ontslag heb je mogelijk recht op een transitievergoeding. De belastingdienst ziet deze vergoeding als inkomen waarover je belasting moet betalen. Gebruik je de vergoeding voor outplacement en/of (om)scholing naar ander werk dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Outplacement helpt je om effectiever een nieuwe passende baan te vinden. De kans is groot dat je de investering terugverdient en tegelijkertijd profiteert van fiscaal voordeel. Je moet schriftelijk akkoord gaan met de inzet van een Outplacementtraject om de kosten te kunnen verrekenen met de vergoeding. Lees meer over de transitievergoeding.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voordat je start met het Outplacementtraject, vindt er een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats met een loopbaanadviseur van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Wij bieden trajecten op maat en vinden het belangrijk om aan te sluiten bij jouw wensen en verwachtingen. Daarom wordt in dit gesprek gekeken naar jouw vertrekpunt: waar sta je nu en waar wil je naar toe? Wat heb je nodig om dit proces te laten slagen? Ook informeren wij je in dit gesprek over onze werkwijze en methodieken.

Werkwijze

Het Outplacementtraject bestaat uit een heroriŽntatie fase en een marktgerichte fase.

HeroriŽntatie fase

In de heroriŽntatie fase staan ontslagverwerking en de oriŽntatie op loopbaanalternatieven centraal. Bij de start van het Outplacementtraject doorloop je een gedegen programma met opdrachten en (online) testen op het gebied van loopbaanwaarden, drijfveren, competenties, kernkwaliteiten, branches en beroepen. Dit helpt je om antwoord te vinden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik? De uitkomsten hiervan worden tijdens de individuele  loopbaansessies besproken. Resultaat van deze fase is een gedegen extern arbeidsmarktprofiel, bestaande uit een persoonsprofiel en een beroepsprofiel. Op basis hiervan maken we een plan van aanpak met concrete doelen en acties die nodig zijn om je gewenste loopbaankoers vorm te geven.

Marktgerichte fase

In de marktgerichte fase ga je uitvoering geven aan het plan van aanpak. Je hebt, naast de individuele sessies, de mogelijkheid om vanaf de start van het traject deel te nemen aan de groepsgewijze mobiliteitstrainingen van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Je wordt actief ondersteund bij sollicitatie- en netwerkactiviteiten. Met behulp van vacatureanalyses wordt ondersteuning geboden bij het opstellen van gerichte sollicitatiebrieven en een goed CV en het effectief solliciteren via social media, zoals LinkedIn. Daarnaast worden sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken voorbereid. De loopbaanadviseur ondersteunt bovendien bij jobsearch en maakt daarbij gebruik van nieuwe en bestaande netwerken.

Doelstelling en resultaat

De doelstelling van het Outplacementtraject is dat je binnen een, naar omstandigheden redelijke termijn, een passende functie vindt. De haalbaarheid van deze doelstelling is uiteraard ook afhankelijk van je arbeidsmarktwaarde en je wensen en voorwaarden ten aanzien van een nieuwe baan. 

Tarief

Outplacement wordt altijd op maat aangeboden en afgestemd op jouw wensen en financiŽle mogelijkheden. 

Outplacementtraject

4 maanden: € 2.500 exclusief BTW
6 maanden: € 3.500 exclusief BTW 
9 maanden: € 5.000 exclusief BTW 
12 maanden: € 6.500 exclusief BTW

Het Outplacementtraject kan worden uitgebreid met een Talentanalyse of Loopbaanscan.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vraag vrijblijvend informatie aan

 
 
 
 
 
 
 Bescherming persoonsgegevens

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaan zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Bij het invullen van bovenstaand formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Voorbeeld Outplacementtraject 6 maanden

  • 12 individuele sessies in Groningen, Drachten, Zwolle, Almelo, Hardenberg, Veenendaal, Amersfoort, Amsterdam of Sliedrecht
  • Deelname aan mobiliteitstrainingen
  • Inclusief online Loopbaantesten

  • Inclusief eventuele rapportages voor de opdrachtgever
  • Gratis professionele LinkedInfoto
  • Garantieregeling en Jobcoaching
  • Tarief: € 3.500 exclusief BTW

Garantieregeling en Jobcoaching

Vind je een nieuwe baan tijdens het Outplacementtraject dan mag je het resterende deel van het traject gebruiken voor Jobcoaching. Als je een nieuwe baan vindt en geen gebruik maakt van de mogelijkheid tot Jobcoaching, maar na een contract van 6 maanden ontslag krijgt of neemt, dan heb je mogelijkheid om gebruik te maken van het resterende deel van het traject.  

Groepsoutplacement

Wij bieden ook Groepsoutplacement voor meerdere medewerkers van ťťn bedrijf of organisatie, bijvoorbeeld bij een reorganisatie, fusie of de opheffing van een afdeling of de organisatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.