Workshop Solliciteren met succes (gratis!)

Hoe vind ik een leuke baan? 

Hoewel het aantal banen in een groot aantal sectoren fors groeit, zijn er nog altijd vacatures waar veel kandidaten voor beschikbaar zijn. De verhouding tussen vraag en aanbod verschilt ook sterk per regio. Voor sommige vacatures is de concurrentie tussen sollicitanten nog steeds groot. Om uitgenodigd te worden voor een gesprek speelt opleiding, ervaring en leeftijd een grote rol. Deze factoren zijn niet of niet direct te be´nvloeden. Wel te be´nvloeden en ook van groot belang zijn een goede motivatiebrief, CV en een aansprekend profiel op LinkedIn. De ervaring leert dat menig sollicitant op dit laatste vrij eenvoudig de nodige vooruitgang kan boeken. Ben je op zoek naar een (nieuwe) baan? Wil je effectiever solliciteren en meer weten over je kansen en mogelijkheden? Jouw curriculum vitae eens laten bekijken door een ervaren adviseur?

Deelname is gratis!

Van Dam Loopbaanbegeleiding organiseert regelmatig de workshop Solliciteren met succes. Deelname aan deze workshop is gratis. Houd onze website in de gaten voor nieuwe data en locaties. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Deelnemers over de workshop

Paula
"De workshop Solliciteren met succes is echt een aanrader! Tijdens de interactieve workshop heb ik waardevolle tips en adviezen gekregen over de opbouw van een sollicitatiebrief en het CV, het sollicitatiegesprek zelf en werd het belang van netwerken en het hebben van een goed LinkedIn profiel benadrukt. Heel praktisch en direct toepasbaar."

Hans
"Ik heb de workshop Solliciteren met succes als heel waardevol en informatief ervaren. Ondanks dat het allemaal vrij snel ging, heb ik er een aantal zaken uit kunnen halen die voor mij van belang zijn. Met name het belang van netwerken en internet heb ik onderschat. Ook de tips voor het sollicitatieproces waren zinvol. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar werk en/of van baan wil veranderen."

Jan
"Nogmaals bedankt voor de workshop. De workshop was zeer stimulerend en vooral de informatie over LinkedIn was goed bruikbaar. De CV-check heeft geholpen om mijn CV te verbeteren. Vanaf deze week heb ik weer werk, in de bouw en boven de 50 jaar. Ik zie dit vooral als een wonder."

Lucie
"Ik heb de workshop Solliciteren met succes als zeer informatief ervaren. Met de nieuwe informatie kan ik zeker mijn cv gerichter toepassen op een voor mij passende functie. Ik wil jullie bedanken voor jullie kennis en dat jullie deze hebben willen delen."

Wim
"Professioneel ingevulde workshop met een verfrissende kijk op de arbeidsmarkt, waarin ook ruimte was gemaakt voor een persoonlijk advies. De aangeboden informatie heeft mij sterker gemaakt in de zoektocht naar een passende vacature! Dank voor de uitnodiging!"

Jessica
"Voor mij was het een hele positieve ervaring om deel te nemen aan de workshop. Het was heel leerzaam en je wordt je weer even bewust van de kleine dingetjes die je net kunt veranderen om een goed CV en een goede brief te presenteren. Dat geldt ook voor al het andere wat er bij het solliciteren komt kijken, zoals netwerken en bijv. het Linkedin-profiel. Bedankt voor deze fantastische workshop!"

Arend
"De workshop Solliciteren met succes was voor mij als oudere werkzoekende heel verhelderend. Vooral het omgaan met multimedia en ook de opmerkingen van de adviseur die voor mij de CV-check heeft uitgevoerd en bruikbare tips heeft gegeven. Aan de avond werd deelgenomen door zowel jonge als oudere werkzoekenden."

Inge
"Ik heb enige tijd geleden de workshop gevolgd en ik heb nu met succes gesolliciteerd. Na een drietal gesprekken ben ik aangenomen. De informatie die in de workshop aan bod kwam, was veelal niet nieuw voor mij, maar ik heb toch nog wat handige tips opgedaan. Een voorbeeld hiervan is: het komt goed over als je aan het eind van het sollicitatiegesprek nog minimaal ÚÚn vraag hebt. Een vraag die je bijna altijd kunt stellen is: 'Hoe is de sfeer in dit bedrijf?'. Juist door deze vraag te stellen ben ik belangrijke informatie te weten gekomen, die ik anders pas ontdekt had als ik daar zou werken. Ik weet natuurlijk niet of ik ook aangenomen was als ik de workshop niet had gevolgd, maar er worden wel goede handvatten aangereikt tijdens de workshop. Het is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan. Je kunt de tips die je hebt gekregen tijdens de workshop direct in praktijk brengen bij je cv, je brief en in het gesprek."

Monique
"Ik heb de workshop en CV-check als zeer leerzaam ervaren, heb een hoop tips opgedaan om in de praktijk te brengen. Fijn ook dat er goed gekeken werd naar de opzet van je CV. Het hele verhaal werd duidelijk en enthousiast overgebracht."

Elisabeth
"Een professionele cursus die in een uur enorm veel tips geeft voor het profileren van jezelf op de arbeidsmarkt, het schrijven van de sollicitatiebrief en de sollicitatieprocedure. Naast dat het echt leerzaam was, was het ook nog een leuk verhaal om naar te luisteren."