Trainingen Energieke medewerkers

voor nu & de toekomst

Op een krappere arbeidsmarkt is het voor organisaties van groot belang te weten hoe medewerkers te binden en te boeien. Op welke wijze kunnen organisaties medewerkers faciliteren om gemotiveerd, vanuit innerlijke drijfveren, effectief en energiek te functioneren?

Van Dam Loopbaanbegeleiding biedt een interessant trainingsaanbod gericht op duurzame inzetbaarheid, loopbaanontwikkeling, persoonlijke effectiviteit en feedback. Elke training duurt een dagdeel. De trainingen bieden wij afzonderlijk, maar een combinatie van trainingen is ook mogelijk. De trainingen verzorgen wij in-company, op een locatie naar keuze of op een van onze vestigingen. 

Duurzame inzetbaarheidstraining | 1 dagdeel

 • Beschikt u over vitale medewerkers?
 • Heeft uw medewerker zicht op zijn/haar energiegevers en -vragers binnen ťn buiten het werk?
 • Kan uw medewerker zijn/haar huidige baan goed aan (niveau, mentaal en fysiek)?
 • Heeft uw medewerker overzicht over zijn/haar werkzaamheden?

Vitale medewerkers doen de goede dingen en doen dingen goed ťn effectief. In deze Duurzame inzetbaarheidstraining brengen we de energiegevers en -vragers van de medewerkers in kaart, zowel in het werk als privť. We verkennen de mogelijkheden om energiegevers binnen en buiten het werk een prominentere plek te geven en energievragers te delegeren cq. efficiŽnt te organiseren. Vitaal blijven vraagt ook het creŽren van meer zelfinzicht en bewustwording van mogelijk onbewuste drijfveren en blinde vlekken. We geven medewerkers inzicht in hun karaktertypen en valkuilen om effectiever te kunnen functioneren. Tenslotte helpen we medewerkers om overzicht in hun activiteiten te krijgen. Door de vele taken en werkdruk zien medewerkers soms door de bomen het bos niet meer. De medewerkers krijgen eenvoudige, praktische tools aangereikt om overzicht te krijgen en prioriteiten te bepalen. Resultaat van deze training is een compact vitaliteitsplan voor elke medewerker.

Loopbaantraining | 1 dagdeel

 • Wat verwacht u in de (nabije) toekomst van uw medewerkers?
 • Wat vraagt uw organisatie en de markt/omgeving van uw medewerkers in de (nabije) toekomst?
 • Welke waarden, competenties, opleiding en ervaring worden steeds belangrijker?
 • Wat is de huidige en gewenste situatie van uw medewerkerspotentieel
Past de baan die de medewerker nķ doet bij de persoon die hij/zij nķ is? En past deze baan over 3 jaar nog steeds? Deze vragen staan centraal in deze Loopbaantraining. De maatschappij verandert in hoog tempo en dat heeft gevolgen voor de wendbaarheid van organisaties. Dit stelt andere eisen aan medewerkers. In de training brengen we de ”baan-fit” in kaart aan de hand van een uniek werkmodel dat speciaal is ontwikkeld door Van Dam Loopbaanbegeleiding. De medewerker krijgt inzicht in zijn eigen fase in de loopbaan. De competenties van de medewerkers worden uitgebreid verkend en vertaald in kerncompetenties, ontwikkelpunten en potentiŽle burn-outs. Resultaat van deze training is een compact en concreet loopbaanplan voor elke medewerker.

Persoonlijke effectiviteitstraining | 1 dagdeel

 • Hoe halen uw medewerkers het beste uit zichzelf?
 • Hebben medewerkers inzicht in hun gedrag- en communicatiestijl en het effect op anderen?
 • Hebben medewerkers zicht op hun kwaliteiten en valkuilen?
 • Zijn medewerkers in staat hun gedrag-, communicatiestijl en kwaliteiten effectief in te zetten?

Beter communiceren, conflicten voorkomen of verminderen en anderen positief beÔnvloeden. In de Persoonlijke effectiviteitstraining krijgen medewerkers inzicht in hun voorkeursgedrag en communicatiestijl aan de hand van de 4 persoonlijkheidsstijlen van het DISC model. Medewerkers maken voorafgaand aan de training een online DISC-test. Medewerkers brengen hun eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in beeld, maar ook die van anderen. Hierdoor begrijpen medewerkers (beter) wat henzelf en anderen motiveert en wat het effect is op bepaalde keuzes en voorkeuren. Vervolgens gaan we aan de slag met kernkwaliteiten en valkuilen van Daniel Ofman. De medewerkers ontdekken hun kwaliteiten, valkuilen, allergieŽn en uitdagingen. Deze methode leert de medewerkers effectiever te functioneren en kwaliteiten van anderen te waarderen. Resultaat van deze training is een compact ontwikkelplan voor elke medewerker.

Feedbacktraining | 1 dagdeel

 • Hoe is de aanspreekcultuur binnen uw organisatie?
 • Geven leidinggevenden en medewerkers elkaar effectief feedback?
 • Is er een aanspreekcultuur gericht op leren en ontwikkelen?
 • Is er voldoende vertrouwen om elkaar feedback te geven?

Bij veel organisaties kunnen conflicten worden voorkomen door een meer open communicatie en het effectief geven van feedback. Hiervoor is het van belang dat medewerkers zich veilig voelen om hun mening te geven. Naast een veilige cultuur waarin feedback geven wordt gewaardeerd is het ook gewenst dat gewerkt wordt aan het verbeteren van vaardigheden om feedback te geven en te ontvangen. In deze Feedbacktraining starten we met het in kaart brengen van het beeld van medewerkers binnen de organisatie aan de hand van een typecastingoefening. Door deze oefening kijken medewerkers in de spiegel en leren ze op zichzelf te reflecteren. Vervolgens gaan we aan de slag met feedback. Medewerkers krijgen tips voor het geven van effectief feedback, zonder de ander te kwetsen. Naast positieve feedback oefenen de deelnemers ook met constructieve feedback op verbeterpunten. Spannend, maar leerzaam! Resultaat van deze training is een compact feedbackplan voor elke medewerker.

Tarieven

Het tarief bedraagt € 150 exclusief BTW per persoon per dagdeel training. Het tarief bedraagt € 500 exclusief BTW per persoon per 4 dagdelen.

Vraag vrijblijvend informatie aan

 
 
 
 
 
 
  Bescherming persoonsgegevens

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaan zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Bij het invullen van bovenstaand formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring.