Re´ntegratie 1e en 2e spoor

Ben je langere tijd ziek en kun je (tijdelijk) je eigen werk niet doen? Wij bekijken dan samen met jou hoe je zo goed mogelijk kunt re´ntegreren. Als eerste brengen we jouw situatie in kaart: In hoeverre kun je werken aan herstel, kan je werk worden aangepast en kun je re´ntegreren bij de huidige werkgever. Soms is het beter om (tijdelijk of permanent) bij een andere werkgever aan het werk te gaan. Externe reintegratie, detachering of bemiddeling is dan de juiste route. Wij ondersteunen je graag bij dit proces, om je re´ntegratie zo goed mogelijk te begeleiden en te borgen.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voordat je start met het Re´ntegratietraject, vindt er een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats met een loopbaanadviseur van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Wij bieden trajecten op maat en vinden het belangrijk om aan te sluiten bij jouw wensen en verwachtingen. Daarom wordt in dit gesprek gekeken naar jouw vertrekpunt: waar sta je nu en waar wil je naar toe? Wat heb je nodig om dit proces te laten slagen? Ook informeren wij je in dit gesprek over onze werkwijze en methodieken.

Werkwijze

Het Re´ntegratietraject bestaat uit een programma waarin heroriŰntatie op de loopbaanontwikkeling, coaching en ondersteuning bij het re´ntegreren centraal staan (1e spoor). Is er sprake van een externe re´ntegratie, dan is outplacementondersteuning een essentieel aanvullend onderdeel van het traject (2e spoor). Ook kan, in nauwe afstemming met de opdrachtgever, bij- of omscholing een onderdeel zijn. Wanneer je een (tijdelijke of definitieve) baan vindt, kun je voor het resterende deel van het traject ondersteund worden door middel van jobcoaching.

HeroriŰntatie

In loopbaanheroriŰntatie gaan we samen onderzoeken in welke functie(s) je optimaal kunt re´ntegreren. Je doorloopt een gedegen programma met opdrachten en (online) testen op het gebied van loopbaanwaarden, drijfveren, competenties, kernkwaliteiten, branches en beroepen. Dit helpt je om antwoord te vinden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik? De uitkomsten hiervan worden tijdens de tweewekelijkse loopbaansessies besproken. Resultaat van deze fase is een gedegen profiel, bestaande uit een persoonsprofiel en een beroepsprofiel. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt met concrete doelen en acties die nodig zijn om de gewenste loopbaankoers vorm te geven. Gemotiveerde terugkeer in het arbeidsproces is hierbij het uitgangspunt.

Coaching

Tijdens de coaching wordt gewerkt aan bewustwording van je gedrag en diepere, onbewuste drijfveren. Dit vergroot je zelfinzicht in structurele, belemmerende patronen en biedt handvaten om deze om te buigen. Hierbij maken wij gebruik van verschillende methodieken zoals de Rationeel Emotieve Training (RET) Transactionele Analyse, Kernkwaliteiten en het Enneagram.

Outplacement

Outplacementondersteuning wordt geboden bij externe re´ntegratie. Je hebt, naast de individuele sessies, de mogelijkheid om deel te nemen aan de groepsgewijze mobiliteitstrainingen van Van Dam Loopbaanbegeleiding.

Je wordt actief ondersteund bij sollicitatie- en netwerkactiviteiten. Met behulp van vacatureanalyses wordt ondersteuning geboden bij het opstellen van gerichte sollicitatiebrieven en een goed CV en het effectief solliciteren via social media, zoals LinkedIn. Daarnaast worden sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken voorbereid. De loopbaanadviseur ondersteunt bovendien bij jobsearch en maakt daarbij gebruik van nieuwe en bestaande netwerken.

Resultaat

Het doel van het Re´ntegratietraject is dat je binnen een, naar omstandigheden, redelijke termijn gemotiveerd kunt terugkeren in het arbeidsproces binnen of buiten de organisatie. De haalbaarheid van deze doelstelling is afhankelijk van je gezondheid, arbeidsmarktwaarde, wensen en eisen ten aanzien van een nieuwe baan. 

Tarief

Re´ntegratie wordt altijd op maat aangeboden en afgestemd op jouw wensen en jouw wensen en verwachtingen.

Re´ntegratietraject

6 maanden: € 3.500 exclusief BTW
9 maanden: € 5.000 exclusief BTW
12 maanden: € 6.500 exclusief BTW

Het Re´ntegratietraject kan worden uitgebreid met een Talentanalyse of Loopbaanscan.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vraag vrijblijvend informatie aan

 
 
 
 
 
 
 Bescherming persoonsgegevens

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en gaan zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Bij het invullen van bovenstaand formulier gaat u akkoord met onze privacyverklaring

Voorbeeld Re´ntegratietraject 6 maanden

  • 12 individuele sessies in Groningen, Drachten, Zwolle, Almelo, Hardenberg, Veenendaal, Amersfoort, Amsterdam of Sliedrecht
  • Deelname aan mobiliteitstrainingen
  • Inclusief online Loopbaantesten

  • Inclusief eventuele rapportages voor de opdrachtgever
  • Gratis professionele LinkedInfoto
  • Tarief: € 3.500 exclusief BTW

Garantieregeling en Jobcoaching

Vind je een nieuwe baan tijdens het Re´ntegratietraject dat mag je het resterende deel van het traject gebruiken voor Jobcoaching. Als je een nieuwe baan vindt en geen gebruik maakt van de mogelijkheid tot Jobcoaching, maar na een contract van 6 maanden ontslag krijgt of neemt, dan heb je mogelijkheid om gebruik te maken van het resterende deel van het traject.