Sollicitatiewijzer 

Profielschets

Om gericht te solliciteren en op het sollicitatiegesprek goed voor de dag te komen is een heldere profielschets van groot belang. In de profielschets beschrijf je de antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik? Tips en adviezen om tot een complete profielschets te komen vind je hier toon HTML-versie van het document.

Sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief is samen met het curriculum vitae jouw visitekaartje bij het solliciteren. Hier toon HTML-versie van het document vind je tips en adviezen voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

Curriculum vitae

Het curriculum vitae is vaak het eerste dat de selecteurs beoordelen. Een goed en overzichtelijk CV vergroot je kansen om te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Tips en adviezen voor het opstellen van een goede CV vind je hier toon HTML-versie van het document

Sollicitatiegesprek

Jouw sollicitatiebrief en CV zijn voldoende aanleiding geweest om je uit te nodigen voor een sollicitatie-gesprek. Het sollicitatiegesprek zal voor een groot deel bepalen of jij en de functie bij elkaar passen. Hier toon HTML-versie van het document vind je tips en adviezen voor een gedegen voorbereiding op het sollicitatiegesprek. 

Netwerken

De meeste vacatures worden nog steeds via het netwerk ingevuld. Het is dus raadzaam om contacten te leggen en informatie in te winnen over welke loopbaanmogelijkheden er zijn of zich kunnen gaan voordoen. Tips en adviezen omtrent netwerken vind je hier toon HTML-versie van het document

Vacaturesites 

www.nationalevacaturebank.nl

www.intermediair.nl

www.monsterboard.nl

www.uitzendbureau.nl

www.vacatures.nl

Carričresites

www.linkedin.com - Social netwerk van ervaren professionals  

www.carrierestart.nl - Duizenden links naar sites over loopbaanmogelijkheden 

www.werksite.nl - Site met beroepskeuzetesten en informatie over beroepen 

www.nationaleberoepengids.nl - Informatie over beroepen en de arbeidsmarkt 

www.leren.nl - Site voor persoonlijke ontwikkeling en beroepskeuze