Outplacement

Als er - om welke reden dan ook- een einde komt aan je dienstverband, ontstaat er een nieuwe situatie waarin je waarschijnlijk op zoek moet naar een andere functie. Dat brengt vaak veel onzekerheid en onrust met zich mee. Waar moet je beginnen? In een Outplacementtraject word je bij dit proces intensief begeleid. Vanaf het afscheid nemen van je vertrouwde omgeving naar het ontdekken van nieuwe loopbaanperspectieven en sollicitatieactiviteiten. Je staat er niet alleen voor. Wij willen graag samen met je oplopen en je ondersteunen in dit belangrijke proces van keuzes maken.

Transitievergoeding

Bij ontslag heb je mogelijk recht op een transitievergoeding. De belastingdienst ziet deze vergoeding als inkomen waarover je belasting moet betalen. Gebruik je de vergoeding voor outplacement en/of (om)scholing naar ander werk dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Outplacement helpt je om effectiever een nieuwe passende baan te vinden. De kans is groot dat je de investering terugverdient en tegelijkertijd profiteert van fiscaal voordeel. Je moet schriftelijk akkoord gaan met de inzet van een Outplacementtraject om de kosten te kunnen verrekenen met de vergoeding. Lees hier meer over de transitievergoeding.

Kennismakingsgesprek

Voordat je start met het Outplacementtraject, vindt er een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats met een loopbaanadviseur van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Wij bieden trajecten op maat en vinden het belangrijk om aan te sluiten bij jouw wensen en verwachtingen. Daarom wordt in dit gesprek gekeken naar jouw vertrekpunt: waar sta je nu en waar wil je naar toe? Wat heb je nodig om dit proces te laten slagen? Ook informeren wij je in dit gesprek over onze werkwijze en methodieken.

Werkwijze

Het Outplacementtraject bestaat uit een heroriŽntatie fase en een marktgerichte fase.

HeroriŽntatie fase

In de heroriŽntatie fase staan ontslagverwerking en de oriŽntatie op loopbaanalternatieven centraal. Bij de start van het Outplacementtraject doorloop je een gedegen programma met opdrachten en (online) testen op het gebied van persoonskenmerken, loopbaanwaarden, competenties, kernkwadranten, werkvelden en beroepen. Dit helpt je om antwoord te vinden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik? De uitkomsten hiervan worden tijdens de tweewekelijkse loopbaansessies besproken. Resultaat van deze fase is een gedegen extern arbeidsmarktprofiel, bestaande uit een persoonsprofiel en een beroepsprofiel. Het persoonsprofiel bestaat uit een overzicht van jouw kwaliteiten, sterkte/zwakteanalyse en kennis en vaardigheden. In het beroepsprofiel worden de gewenste functies en branches weergegeven. Op basis hiervan maken we een plan van aanpak met concrete doelen en acties die nodig zijn om je gewenste loopbaankoers vorm te geven.

Marktgerichte fase

In de marktgerichte fase ga je uitvoering geven aan het plan van aanpak. Je hebt, naast de tweewekelijkse individuele sessies, de mogelijkheid om deel te nemen aan de tweewekelijkse groepsgewijze mobiliteitstrainingen van Van Dam Loopbaanbegeleiding. Je wordt actief ondersteund bij sollicitatie- en netwerkactiviteiten. Met behulp van vacatureanalyses wordt ondersteuning geboden bij het opstellen van gerichte sollicitatiebrieven en een goed CV en het effectief solliciteren via social media, zoals LinkedIn. Daarnaast worden sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken voorbereid. De loopbaanadviseur ondersteunt bovendien bij jobsearch en maakt daarbij gebruik van nieuwe en bestaande netwerken.

Resultaat

De doelstelling van het Outplacementtraject is dat je binnen een, naar omstandigheden redelijke termijn, een passende functie vindt. De haalbaarheid van deze doelstelling is uiteraard ook afhankelijk van je arbeidsmarktwaarde en je wensen en voorwaarden ten aanzien van een nieuwe baan. 

Rapportage

Van Dam Loopbaanbegeleiding rapporteert op verzoek en met jouw instemming aan de eventuele opdrachtgever. Deze rapportage bevat uitsluitend feitelijkheden over de inhoud van het Outplacementtraject.

Garantieregeling en Jobcoaching

Vind je een nieuwe baan tijdens het Outplacementtraject dan mag je het resterende deel van het traject gebruiken voor Jobcoaching. Als je een nieuwe baan vind en geen gebruik maakt van de mogelijkheid tot Jobcoaching, maar na een contract van 6 maanden ontslag krijgt of neemt, dan heb je mogelijkheid om gebruik te maken van het resterende deel van het traject.  

Tarief

Outplacement wordt altijd op maat aangeboden en afgestemd op jouw wensen en financiŽle mogelijkheden. Hieronder vind je een indicatie van onze tarieven.

Outplacementtraject van 4 maanden: € 2.500 exclusief BTW.
Outplacementtraject van 6 maanden: € 3.500 exclusief BTW.
Outplacementtraject van 9 maanden: € 5.000 exclusief BTW.
Outplacementtraject van 12 maanden: € 6.500 exclusief BTW.

Het kennismakingsgesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Voorbereiding en rapportage zijn bij het tarief inbegrepen. Daarnaast kan op verzoek het het Outplacementtraject worden uitgebreid met een Talent-analyse en/of extra arbeidsmarktgerichte ondersteuning door Aatop Personeelsintermediair. Hiervoor ontvangt de opdrachtgever een aangepaste offerte. Informeer ook naar onze interessante kortingen.

Groepsoutplacement

Wij bieden ook groepsoutplacement voor meerdere medewerkers van ťťn bedrijf of organisatie, bijvoorbeeld bij een reorganisatie, fusie of de opheffing van een afdeling of de organisatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Informatie en aanmelding

Outplacement in Groningen

Outplacement in Zwolle

Outplacement in Veenendaal

Outplacement in Sliedrecht